Marengit maustettuna makutomusokerilla on kyllä niin maukkaita ja kauniita koristeita kakkujen ja laivosten päällä. Näin pääsiäisen aikaan ajattelin kokeilla tipusia marengista. Hieman ankan oloisia tuli, mutta muuten kyllä söpösiä :)

IMG_4019.jpg

3 valkuaista

1 dl siro sokeria + 1½ dl makutomusokeria ( näissä käytin mango ja passion makua )

keltaista pastaväriä

Nokiksi strösseleitä

- Vatkaa valkuaiset melkein kovaksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Marengista tulee kiiltävää valmiina ja jämäkkää. Kun kulhon kääntää ylösalas, ei marenki valu. Värjää haluamallasi värillä
- Laita pursotuspussiin iso pyöreäpäinen tylla ja täytä marengilla
- Pursota vartalot, hieman pitkulaisiksi, pursota päälle pieni pallo pääksi. Voit pursottaa siivet pienellä lehtityllalla sivuille, mutta ei nämä niitä välttämättä vaadi. Laita sopivan malliset strösselit nokiksi

IMG_3142.jpg
- Paisto 100 astetta ja n. tunti

IMG_4017.jpgIMG_4018.jpg