Tämä ihana sitruunan ja lakritsan liitto on valloittava, niistä pitäville Vielä kun siihen lisää sitruunaisen pohjan <3

image.jpg

Ohjeen kakkuun nappasin Pullahiireltä, mutta pohjaksi mielestäni sopi tosiaan kostea ja sitruunainen pohja.

Pohja ( 26 cm vuokaan )

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhe

4 munaa

225g margariinia

2 1/2 dl sokeria

1 sitruuna

- Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat 

- Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi

- Pese sitruunat huolellisesti harjaamalla. Raasta  sitruunan kuori, halkaise ja purista mehu

- Mittaa kulhoon sokeri, jauhot ja leivinjauhe

- Lisää huoneen lämpöinen pehmennyt margariini ja hiero seos tasaiseksi

- Lisää munat ja sekoita. Lisää vielä sitruunan mehu ja kuoriraaste,sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan

- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.  Kokeile kakun kypsyys kakkutikulla tai coktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetken kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä

-Halkaise sitten kakku ja laita toinen puolisko vaikka pakkaseen muuta käyttöä varten.

 

 

Täyte
6 dl vispikermaa
520 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ prk (a' 340 g) lemon curd-tahnaa
9 liivatelehteä
7 rkl sitruunamehua
1½ dl lakritsikastiketta
(keltaista elintarvikeväriä)
 
Koristelu
lakritsikarkkeja
noin ½-1 dl vispikermaa
(keltaista elintarvikeväriä)
 
- Öljyä irtopohjavuoan reunus (26 cm) kevyesti ja ripotele päälle tomusokeria. Laita reunus tarjoiluastialle ja  aseta kakkupohja reunuksen sisälle
 
- Valmista täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi

- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kermavaahto sivuun hetkeksi ja notkista tuorejuusto vatkaamalla sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuuston joukkoon lemon curd ja sekoita hyvin

- Kuumenna 3 ruokalusikallista sitruunamehua kiehuvaksi ja nosta viisi liivatelehteä pois kylmästä vedestä. Purista ylimäärinen vesi pois ja sulata liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki sekoitellen ja kaada se sen jälkeen ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan seosta sekoitellen. Lisää halutessasi tässä vaiheessa keltaista elintarvikeväriä tuorejuustoseoksen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon

 
- Kuumenna loput sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta viimeinen liotettu liivatelehti pois vedestä. Sulata liivatelehti kuuman sitruunamehun joukkoon ja sekoittele lakritsikastikkeen joukkoon
 
- Levitä noin puolet sitruunatäytteestä pohjan päälle. Kaiverra pienellä lusikalla spiraali täytteeseen ja lusikoi spiraaliin lakritsikastiketta, mutta älä ylitä spiraalin reunoja lakritsikastikkeella, jotta lakritsi pysyisi kivana sattumana kakussa. Levitä varovasti loput sitruunatäytteet päälle ja tasoita pinta. Voit kaataa ja levittää loput lakritsikastikkeet kakun päälle ohueksi kerrokseksi. Nosta kakku kylmään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli
 

- Irroita vuoan reunus kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää keltaisella värillä. Pursota kakun reunalle ja täytä kakun keskiosa erilaisilla lakritsikarkeilla

 

image.jpgimage.jpg