Tämä ihana sitruunan ja lakritsan liitto on valloittava, niistä pitäville Vielä kun siihen lisää sitruunaisen pohjan <3
Ohjeen kakkuun nappasin Pullahiireltä, mutta pohjaksi mielestäni sopi tosiaan kostea ja sitruunainen pohja.
Pohja ( 26 cm vuokaan )
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
4 munaa
225g margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 sitruuna
- Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat
- Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi
- Pese sitruunat huolellisesti harjaamalla. Raasta sitruunan kuori, halkaise ja purista mehu
- Mittaa kulhoon sokeri, jauhot ja leivinjauhe
- Lisää huoneen lämpöinen pehmennyt margariini ja hiero seos tasaiseksi
- Lisää munat ja sekoita. Lisää vielä sitruunan mehu ja kuoriraaste,sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan
- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys kakkutikulla tai coktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetken kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä
-Halkaise sitten kakku ja laita toinen puolisko vaikka pakkaseen muuta käyttöä varten.
(keltaista elintarvikeväriä)
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kermavaahto sivuun hetkeksi ja notkista tuorejuusto vatkaamalla sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuuston joukkoon lemon curd ja sekoita hyvin
- Kuumenna 3 ruokalusikallista sitruunamehua kiehuvaksi ja nosta viisi liivatelehteä pois kylmästä vedestä. Purista ylimäärinen vesi pois ja sulata liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki sekoitellen ja kaada se sen jälkeen ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan seosta sekoitellen. Lisää halutessasi tässä vaiheessa keltaista elintarvikeväriä tuorejuustoseoksen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon
- Irroita vuoan reunus kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää keltaisella värillä. Pursota kakun reunalle ja täytä kakun keskiosa erilaisilla lakritsikarkeilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.