Viime kuun alkupuolella kävin nuorimmaisen kanssa kahden Porvoossa laatuaikaa viettämässä. Edellisenä päivänä oli satanut kovin ja ukkostanutkin, myös Porvoon päivälle oli luvattu hieman sadetta, pieni salaman kuvakin oli. Mutta emme antaneet sen häiritä!

Ensimmäisenä suuntana oli Kungsbackan kotieläinpiha. Siellä on tullut käytyä muutaman kerran aiemminkin, pakko aina liittää jos Porvoossa pyörähtää :)

Suosittelen käymään!

Kesken eläinten katselun alkoikin taivas murista ja sade iski. Juoksimme tytön kanssa vain nopsaa suojaan, sillä välin saimme katsastaa pienen museotilan. Kauaa sade ei kiusannut ja pääsimme jatkamaan kierrosta.

image.jpg      image.jpg

" Kodikkaassa maatilanpihapiirissä pääset tutustumaan persoonallisiin eläimiimme ihan läheltä. Meillä lampaat määkivät, ponit hirnuvat ja aasit huutavat. Sikari-sikakin on kova juttelemaan, tai ainakin kuorsaamaan. Kungsbackassa lapset näkevät ne kuvakirjan eläimet ihan oikeina. Lemmikkejämme saa syöttää ruoholla ja melkein kaikkia voi vähän rapsutellakin.

Tilallamme on lampaita, vuohia, kaneja, minipossuja, villasikoja, tavallisia sikoja, poroja, poneja, hevosia, kukkoja, kanoja kalkkunoita, emolehmiä ja iso sonni, aaseja ja kissankin voi hyvällä onnella nähdä. Monen suosikkeihin kuuluvat myös traktorit ja työkoneet. "

image.jpgimage.jpg

<3 Laatuaikaa <3

image.jpg

Kungspackan kotieläinpiha

Sikiläntie 609, 07280 Ilola

Aikuiset 9e

Lapset 5e

Nyt syyskuussa valitettvasti auki vain sunnuntaisin klo 12-15

 

Eläinten jälkeen suuntasimme Vanhaan kaupunkiin. Nälkä oli jo kova ja aika nopeasti istahdimmekin

Ruokapaikka Hanna Maria :n terassille maukkaat kotiruoka-annokset edessämme. Neiti tyypillisesti halusi nakit ja ranskalaiset, itse otin houkuttelevaa muussia ja lohta. Hintakaan ei päätä huimannut!

" Vanhassa Porvoossa toimiva kodikas ruokapaikka ja yksi Porvoon suosituimmista lounasravintoloista. Suomalainen kotiruoka reiluina annoksina ovat meidän tavaramerkkimme. Teemme ruuat itse alusta alkaen. Lounasravintola Hanna-Maria on läpi vuoden toimiva ruokapaikka, johon jokaisen on helppo tulla. Ravintola on nimetty 1800-luvulla eläneen porvoolaisen kauppias Oskar Simolinin tytärten Hannan ja Marian mukaan. "

 

image.jpg

Masut täynnä lähdimme rauhallisin askelin kävelemään Vanhan kaupungin mukulakivikatuja ja kurkaten ihaniin pikku puoteihin. Yllättävän hyvin tämä minun 4 vuotiaani jaksoi mamman perässä ( ja välillä edellä!) ja halusi myös itse käydä tietyissä putiikeissa

image.jpg

Ihania sisustuspuoteja pullollaan... Oisin voinut shopata vaikka ja mitä! Oma mökki jos olisi mitä sisustaa... Oih!

image.jpg    image.jpgimage.jpg      image.jpgimage.jpg

Löytyi myös kirppareita

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Tässä muutama pöytä/ penkki, mitkä olisi ollut minun mieleeni <3

image.jpg      image.jpg

image.jpg

image.jpg 

Antiikkikauppoja...

image.jpg 

Ja lisää ihania sisustuspuoteja...

image.jpg  image.jpg

image.jpg  image.jpg

Näkymää Porvoon vanhan kirkon juurelta

image.jpg  

   image.jpg    image.jpg

Takaisinpäin kävellessä löytyi yksi ( tai olihan noita useampiakin! ) oikein houkutteleva kahvila Tee- ja kahvihuone Helmi .

Sisään kahvilaan pääsi kadun puolelta, josta katsottuna kahvila näyttää pieneltä, mutta muutaman askeleen eteenpäin ottaen, pääsee sisälle myös sisäpihan kautta . Se  houkuttelee istahtamaan kauniille terassille herkkujen kera.

image.jpg

Sisälle astuessaan tuntuu kuin olisi astunut menneeseen aikakauteen kauniiden tekstiilien ja astioiden ympäröimänä. Pyörivässä vitriinissä oli useita herkkuja valittavana, valinnanvaikeus!

Yksi tietty pisti silmääni ja sellaista oli maistettava! Olin jo joku aika sitten mielessäni pähkäillyt samanmoista, eli Tuulihattukakku. Oli kyllä niin kielen vievää herkkua <3

image.jpg   image.jpg

Kahvit sai pienissä kannuissa, joista riitti täyttämään santsikupin loistavasti.

Ja kauniit kupit olivat Ib laursenin , noita tahtoisin minäkin kaappiini :D

image.jpg  image.jpgimage.jpg

Neiti viihtyi myös hyvin, mamma sai juoda rauhassa kupin kaksi kahvia ja nauttia kakkunsa

image.jpg

Ja kotiin kurvattiin tietenkin Brumberin tehtaanmyymälän ( Teollisuustie 19 B, 06150 Porvoo ) kautta, josta matkaan lähti hieman herkkuja

Muut ihanuudet olivat pikku putiikeista <3

image.jpg