Jatketaanpa vielä raparperilla :D

Tässä toinen maistuva ohje, jossa maistuu kivasti hasselpähkinä taikinassa.

Ohjeen nappasin ystävältäni Helenan hellasta. Hän taas oli löytänyt ohjeen jostain ruotsinkielisestä blogista

IMG_5337.jpg

TAIKINA:

150  g  creme fraichea
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
75 gr huoneenlämpöistä voita
50 gr hasselpähkinärouhetta

TÄYTE:

200-220  g   raparperia pilkottuna

3   rkl   sokeria

1  rkl   vaniljasokeria

MURUSEOS:

50gr voita
0,5 dl sokeria
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja


- Sekoita creme fraiche ja kananmunat keskenään. Laita sivuun. Pilko raparperit pienemmiksi paloiksi, lisää sokeria maun mukaan ja hieman vehnäjauhoja. Anna seistä hetki välillä sekoittaen seosta

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita murumaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita mukaan pähkinärouhe. Lisää kanamunaseos joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ( n. 24 cm ). Ripottele raparperinpalat päälle

- Murustele sitten muruseos päälle ja  paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla