Luumua, mustikkaa ja puolukkaa..Pakkanen pursuaa, jotain muuta olisi tehtävä.
Pitkään on ollut tarkoitus tehdä mustikka curdia, mutta aina jäänyt.
Sain elokuun sly paketissani ohjeet sopivasti mustikka- ja puolukka curdeihin. (Olen valitettavasti laittanut jonnekkin erityiseen jemmaan saamani ohjeet, kun en löydä niitä.. :/ ) Ja olihan niitä tehtävä nyt! Sain myös naapuriltani paljon luumuja, joista keittelin luumuhilloa. En ole koskaan pitänyt luumuista kuin tuoreena, mutta tämä hillo on hyvää! Saapahan kerrankin joulutorttuihin hyvää luumuhilloa :D
Mustikka curd / Puolukka curd
2 dl mustikkasosetta / puolukkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita
- Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella
- Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa
- Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä
* Puolukkacurdiin sopii sekaan myös kardemumma, suosittelen kokeilemaan!
Luumuhillo
1 kg (1 ½ l) luumuja tai kriikunoita
1 dl vettä
½ sitruunan mehu
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kanelia halutessasi
(tilkka jaloviinaa tai konjakkia)
- Huuhdo kriikunat tai luumut. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunoita tai luumuja siinä noin 20 minuuttia
- Painele kriikunat tai luumut siivilän läpi. Siirrä siemenetön seos kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja sitruunamehu ja halutessasi tilkka alkoholia. Voit lisätä myös hieman kanelia
- Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois ja jaa marmeladi puhtaisiin lasitölkkeihin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.