Tänään se alkoi! Ja aika piilossa pysyin, ja miten vakava olin XD ! Mutta, olenkin aina sanonut ,että olen vakava leipoja ;D

Näitä tuli tehtyä

IMG_4947.jpg 

KESÄISET RAPARPERI-VANILJATARTALETIT

 

TARTALETIT :

2,8DLVEHNÄJAUHOJA

2/3DLSOKERIA

70GVOITA

1KANANMUNA

2-5 RKLKYLMÄÄ VETTÄ

3TLKANELIA

 

VANILJAKIISSELI:

2DLTÄYSMAITOA

½VANILJATANKO

2KELTUAISTA

0,4DLMAISSITÄRKKELYSTÄ

0,4DLSOKERIA

 

RAPARPERIHILLOKE

200 G   RAPARPERIA

2     rkl  HILLOSOKERIA

½    DL   VETTÄ

 

RAPARPERIPÄÄLLYS:

200  G   RAPARPERIA

1     DL    VETTÄ

½-1 TL    KANELIA

½-1 RKL  SOKERIA

 

KORISTEEKSI:  SYÖTÄVIÄ KUKKIA 12 KPL

 

  • TEE ENSIMMÄISENÄ POHJAT:                                                                                                             SEKOITA JAUHOT JA SOKERI SEKAISIN, LISÄÄ VOI JA NYPI SEOS MURUMAISEKSI.  VATKAA KANANMUNAN RAKENNE RIKKI JA LISÄÄ JOUKKOON. SEKOITA KÄSIN.

          LISÄÄ VETTÄ VAROVAISESTI NIIN, ETTÄ SAAT TASAISEN TAIKINAPALLON. KÄÄRI KELMUUN JA LAITA     

          JÄÄKAAPPIIN KYLMETTYMÄÄN TÄYTTEIDEN TEON AJAKSI

 

  • VALMISTA VANILJAKASTIKE:                                                                                                                 LAITA  MAITO JA HALKAISTU SEKÄ  RAPSUTETTU VANILJATANKO KATTILAAN.  KIEHAUTA.  POISTA VANILJATANKO.  VATKAA KELTUAISET, SOKERI JA MAISSITÄRKKELYS HYVIN SEKAISIN, MELKEIN VAAHDOKSI. KAADA SEOS MAIDON JOUKKOON JA SEKOITA KUNNES SE SAKENEE SELVÄSTI. SIIRRÄ JÄÄHTYMÄÄN

 

  • VALMISTA TARTALETIT:                                                                                                                                   LAITA UUNI LÄMPIÄMÄÄN 160 ASTEESEEN. VOITELE KEVYESTI  12 KOLOINEN MUFFINIPELTI .  KAULITSE JÄHMETTYNYT TAIKINA KAHDEN LEIVINPAPERIN VÄLISSÄ, JOIHIN ON LEVITETTY HIEMAN JAUHOJA. OTA MUOTILLA  PALOJA (N. 8 CM )  JA PAINELE NE VAROVASTI MUFFINIPELLIN KOLOIHIN.  LEIKKAA LEIVINPAPERISTA HIEMAN VUOKIA ISOMPIA PALOJA JA LAITA NE  POHJIEN PÄÄLLE. KAADA PÄÄLLE  KUIVIAHERNEITÄ .  PAISTA POHJIA ENSIN 15 MIN. , OTA POIS UUNISTA JA POISTA HERNEET SEKÄ LEIVINPAPERIT. PAISTA VIELÄ 10 MIN. ANNA JÄÄHTYÄ

 

  • VALMISTA RAPARPERIT:                                                                                                              PILKO  JA HUUHTELE SOSEEN RAPARPERIT  KATTILAAN, LISÄÄ SOKERI JA VESI.  KEITÄ  KUNNES RAPARPERIT  ON PEHMEITÄ JA HAJONNEITA ( N. 10-15 MIN. ). MAISTA JA LISÄÄ HALUTESSASI VIELÄ HIEMAN SOKERIA. SOSEUTA. JA SIIRRÄ KULHOON ODOTTAMAAN

 

  • VALMISTA PÄÄLLIMMÄISEKSI TULEVAT RAPARPERIT.    HUUHTELE RAPARPERIT.   PILKO KATTILAAN  RAPARPERIT PIENIKSI KUUTIOIKSI. LISÄÄ KANELI JA SOKERI JA PYÖRITTELE SEKAISIN. LISÄÄ VESI JA KEITTELE VAROVAISESTI ( ETTEI KUUTIOT HAJOA ) SEN VERTA, ETTÄ RAPARPERIT ON PEHMENNEET.        SIIVILÖI NESTE POIS JA LAITA SYRJÄÄN

 

  • TARTALETIT KOKOAMINEN:                                                                                                                                                  JAA HILLOKE POHJIEN PÄÄLLE, PURSOTA/ LUSIKOI VANILJAKASTIKETTA PÄÄLLE . NOSTELE PÄÄLLIMMÄISEKSI RAPARPERINPALOJA.  HUNNUTA TOMUSOKERILLA JA HALUTESSASI KORISTELE PIENELLÄ SYÖTÄVÄLLÄ KUKALLA

B6BBF4EE-3168-4321-BFB9-64AC672DCC52.jpg

Kuva: MTV3

Tämän ohjeen olen minä laatinut, mutta kuuluu nyt Warner Bros yhtiölle

 

Mutta voi mahoton noita mun ilmeitä!

769E9BCC-D127-4AB8-939F-F09BCA719D7F.jpg66823BEC-F755-4D75-BDC5-94ED80F5E8E6.jpg130443D1-02A2-4826-9963-93B9C162D4B7.jpg

Kuvat: MTV3

 

KOtona syötiin tietenkin Toscapiirakkaa XD. Nyt saanut väriä, kun ei ollut niin kiire

17D6DA22-3C34-40D1-B9BC-3CE846663C35.jpg