Tänään se alkoi! Ja aika piilossa pysyin, ja miten vakava olin XD ! Mutta, olenkin aina sanonut ,että olen vakava leipoja ;D
Näitä tuli tehtyä
KESÄISET RAPARPERI-VANILJATARTALETIT
TARTALETIT :
2,8DLVEHNÄJAUHOJA
2/3DLSOKERIA
70GVOITA
1KANANMUNA
2-5 RKLKYLMÄÄ VETTÄ
3TLKANELIA
VANILJAKIISSELI:
2DLTÄYSMAITOA
½VANILJATANKO
2KELTUAISTA
0,4DLMAISSITÄRKKELYSTÄ
0,4DLSOKERIA
RAPARPERIHILLOKE
200 G RAPARPERIA
2 rkl HILLOSOKERIA
½ DL VETTÄ
RAPARPERIPÄÄLLYS:
200 G RAPARPERIA
1 DL VETTÄ
½-1 TL KANELIA
½-1 RKL SOKERIA
KORISTEEKSI: SYÖTÄVIÄ KUKKIA 12 KPL
- TEE ENSIMMÄISENÄ POHJAT: SEKOITA JAUHOT JA SOKERI SEKAISIN, LISÄÄ VOI JA NYPI SEOS MURUMAISEKSI. VATKAA KANANMUNAN RAKENNE RIKKI JA LISÄÄ JOUKKOON. SEKOITA KÄSIN.
LISÄÄ VETTÄ VAROVAISESTI NIIN, ETTÄ SAAT TASAISEN TAIKINAPALLON. KÄÄRI KELMUUN JA LAITA
JÄÄKAAPPIIN KYLMETTYMÄÄN TÄYTTEIDEN TEON AJAKSI
- VALMISTA VANILJAKASTIKE: LAITA MAITO JA HALKAISTU SEKÄ RAPSUTETTU VANILJATANKO KATTILAAN. KIEHAUTA. POISTA VANILJATANKO. VATKAA KELTUAISET, SOKERI JA MAISSITÄRKKELYS HYVIN SEKAISIN, MELKEIN VAAHDOKSI. KAADA SEOS MAIDON JOUKKOON JA SEKOITA KUNNES SE SAKENEE SELVÄSTI. SIIRRÄ JÄÄHTYMÄÄN
- VALMISTA TARTALETIT: LAITA UUNI LÄMPIÄMÄÄN 160 ASTEESEEN. VOITELE KEVYESTI 12 KOLOINEN MUFFINIPELTI . KAULITSE JÄHMETTYNYT TAIKINA KAHDEN LEIVINPAPERIN VÄLISSÄ, JOIHIN ON LEVITETTY HIEMAN JAUHOJA. OTA MUOTILLA PALOJA (N. 8 CM ) JA PAINELE NE VAROVASTI MUFFINIPELLIN KOLOIHIN. LEIKKAA LEIVINPAPERISTA HIEMAN VUOKIA ISOMPIA PALOJA JA LAITA NE POHJIEN PÄÄLLE. KAADA PÄÄLLE KUIVIAHERNEITÄ . PAISTA POHJIA ENSIN 15 MIN. , OTA POIS UUNISTA JA POISTA HERNEET SEKÄ LEIVINPAPERIT. PAISTA VIELÄ 10 MIN. ANNA JÄÄHTYÄ
- VALMISTA RAPARPERIT: PILKO JA HUUHTELE SOSEEN RAPARPERIT KATTILAAN, LISÄÄ SOKERI JA VESI. KEITÄ KUNNES RAPARPERIT ON PEHMEITÄ JA HAJONNEITA ( N. 10-15 MIN. ). MAISTA JA LISÄÄ HALUTESSASI VIELÄ HIEMAN SOKERIA. SOSEUTA. JA SIIRRÄ KULHOON ODOTTAMAAN
- VALMISTA PÄÄLLIMMÄISEKSI TULEVAT RAPARPERIT. HUUHTELE RAPARPERIT. PILKO KATTILAAN RAPARPERIT PIENIKSI KUUTIOIKSI. LISÄÄ KANELI JA SOKERI JA PYÖRITTELE SEKAISIN. LISÄÄ VESI JA KEITTELE VAROVAISESTI ( ETTEI KUUTIOT HAJOA ) SEN VERTA, ETTÄ RAPARPERIT ON PEHMENNEET. SIIVILÖI NESTE POIS JA LAITA SYRJÄÄN
- TARTALETIT KOKOAMINEN: JAA HILLOKE POHJIEN PÄÄLLE, PURSOTA/ LUSIKOI VANILJAKASTIKETTA PÄÄLLE . NOSTELE PÄÄLLIMMÄISEKSI RAPARPERINPALOJA. HUNNUTA TOMUSOKERILLA JA HALUTESSASI KORISTELE PIENELLÄ SYÖTÄVÄLLÄ KUKALLA
Kuva: MTV3
Tämän ohjeen olen minä laatinut, mutta kuuluu nyt Warner Bros yhtiölle
Mutta voi mahoton noita mun ilmeitä!
Kuvat: MTV3
KOtona syötiin tietenkin Toscapiirakkaa XD. Nyt saanut väriä, kun ei ollut niin kiire
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.