Viikonloppuna juhlitaan meidän 4-v. täyttävän neidin synttäreitä, joihin aloittelin tänään tekemään hieman herkkuja. Nämä  tein gluteiinittomista jauhoista.

 

DSC00719-normal.jpg

Mantelikeksit (Cantuccini)

 

30 kpl

 

 

100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g mantelijauhetta
50 g mantelilastuja
50 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta

Päälle
50 g mantelilastuja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kevyesti. Lisää mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta halutessasi muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä.

Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille 3 pellin pituista takoa. Painele tangot vähän matalammaksi mantelilastujen kanssa.

Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi ja anna vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä.

 

(Ohje Maku -lehdestä)