Kaapissa oli piimä mennyt vähä aika sitten vanhaksi, ja jotainhan siitä oli tehtävä. Sämpylät oli hyvä vaihtoehto.
Alkuperäisen ohjeen nappasin Cebicin keittiöstä, johon hieman lisäsin muutamaa ainesta. Oli kyllä herkullisen pehmeitä!
Unikonsiemenillä, juustolla vai ilman? Mikä sinulle maistuisi mielummin?
n. 12 kpl.
Kuumenna piimä reilusti kädenlämpöiseksi esim. muovikulhossa mikrossa . Liota joukkoon siirappi, suola ja kuivahiiva, vatkaa mukaan kaurahiutaleet, siemenet ja osa jauhoista. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikinasta muodostuu kulhon reunoista irtoava pallo. Vaivaa joukkoon myös hieman jäähtynyt sulatettu voi. Taikina saa jäädä pehmeäksi, mutta ei kuitenkaan löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa, kuten mikrossa tai lämminvesihauteessa tiskialtaassa. Pyörittele kohonnut taikina jauhojen avulla sämpylöiksi ja jätä kohoamaan pellille leivinliinan alle noin puoleksi tunniksi. Halutessasi voit ripotella tässä vaiheessa sämpylöiden päälle juustoraastetta tai siemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.