Lunta on nyt piisannut, ehkäpä jo liikaakin. Mutta säähänhän tämä kakku sopiikin sitten loistavasti!

Tällä kakulla myös osallistuin viime tipassa Leivontafoorumin haasteeseen.

( 1.2 -16 Edit. II -sija tuli tällä kakulla <3 )

Tämä meni naapurille synttärikakuksi, toiveen tästä sain eilen päivällä, joten pikainen kakku siis ;)
Kakku oli normi sokerikakkupohja, välissä jokinaika sitten tehtyä raikasta moussea, jota jatkoin vaniljakastikkeella ja kermalla vielä. Sekaan lisäsin 100g valkosuklaarouhetta.

IMG_4029.jpg
Pohja ( 16 cm)
3 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
- Vaahdota munat ja sokerit oikein kuohkeaksi
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän avulla varovasti käännellen. Käsin on kaikkein varmin
- Paista kakkuvuoassa 175 asteessa n. 40 min, tai kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Älä avaa ensimmäisen 30 min aikana uuninluukkua, jotta pohja ei lässähdä!
- Uunista ottamisen jälkeen tiputa vuoka n. 5cm korkeudelta pari , jotta tasaantuu. Anna jäähtyä
- Leikkaa kahteen osaan

Täytteenä oli kevyen ja raikkaan makuista Exotic -moussea ( pieneen kakkuun riittää ½ annos tätä moussea )
1 tuore mango
1 appelsiinin mehu + kuoriraaste
1 sitruunan mehu
1½ dl passionkastiketta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl vispikermaa
200 g mascarponea
180 g appelsiinituorejuustoa
½ dl pinacolada makutomusokeria
8 liivatetta

- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehut ja passionkastike kattilassa, liuota liotetut liivatteet sekaan. Jäähdytä haaleaksi
- Kuori mango ja soseuta
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Lisää pehmennetty mascarpone ja tuorejuusto sekaan tasaiseksi sekoittaen. Lisää mangosose ja tomusokeri. Lisää jäähdytetty mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

Kostutukseen
maitoa ja pina colada tomusokeria

+ lisäsin siis valkosuklaarouhetta 100g mousseen ( ½ annos )

- Aseta kakkupohjan alinosa haluamallesi tarjoilualuselle, kiedo reunakalvoa ympärille. Kostuta maito-pina colada tomusokerilla pohja, kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää toinen pohja ja tee sama juttu. Anna kakun jähmettyä useampi tunti jääkaapissa

Koristelu
2 dl Flora vispiä
2 dl Flora kuohua
2 rkl mascarponea
- Vaahdota kermat kunnolla, lisää notkistettu mascarpone
- Laita pursotuspussiin 6 sakarainen tähtitylla ja täytä kermalla pussi
- Pursota ruusupursotuksin koko kakku
- Koristele

IMG_4042.jpg

IMG_4044.jpg   IMG_4045.jpgIMG_4043.jpg

Sain Lf:n kilpailusta palkinnoksi Baking Instinct -kirjat. Olen vain kuullut, tutustunut en ole :)

Kiitoksia Suomen Sokeri!

IMG_4392.jpg