Loma alkoi muutama viikko sitten  ja tämä perhe suunnisti ensimmäisenä lomapäivänä Tallinnaan :)

Sää ja aurinko helli, tytöt ja me nautittiin.Nyt mentiin lasten ehdoilla ja ensimmäisenä suunnattiin Tallinnan Zoo:n taksilla. Siellä meni reilu 2h kierrellen , ja olisi mennyt kauemminkin, mutta oli vielä muutama kohde missä käydä.

IMG_6148.jpg

Erilaisia lintuja löytyi, nämä oli niistä suosikkeja

IMG_6150.jpg    IMG_6151.jpgIMG_6152.jpg

Tytöt huomasi, että kilien aitaukseen pääsi ja sinnehän ne ryntäsi paijailemaan.Oli kyllä aika suloisia pikku kilejä

IMG_6153.jpg

Siellä tuli myös syötyä kesän ensimmäinen irtopallojätski ( Kyllä! Vasta näin myöhään... ), mango-meloni. Oi miten hyvältä se maistuikaan! Ja hinta vain 1,50€, ei kotona samaan hintaan saa ;)

IMG_6154.jpg

Yksi meidän perheen suosikeista oli valtavat Elefantit

IMG_6155.jpg

IMG_6156.jpg

IMG_6157.jpg

Toisena erilaisena eläimenä Suomen eläintarhaan verrattuna, oli virtahepo. Siellä se uiskenteli helle päivänä. Ei kylläkään ollut mikään kovin iso tuo aitaus :/

IMG_6158.jpg

Sarvikuonolla oli pikkuinen, sitä ihasteltiin ja katseltiin tovi

IMG_6159.jpg

Nämä kaverit osasivat vetää showta! Olikohan siellä 4 jääkarhua, yhdessä aitauksessa oli emo ja poikanen. JOkaisella oli isot pallot tms. ja niillä ne leikkivät altaissa, välillä lompsahtaen takaisin veteen niin että vesi roiskui.

IMG_6160.jpg

Pitkin eläintarhaa oli kauniita kukkia ja istutuksia. Nämä laventelit olivat todella lumoavia

Aikaa meni meillä 2h. Kauemminkin olisi mennyt, mutta oli vielä muutakin nähtävää. Mikäli haluaa viettää aikaa enempi täällä, voi ottaa mukaan eväät. Puistosta löytyy paikkoja missä niitä nauttia. Myös kahviloita löytyy matkan varrelta

IMG_6161.jpg

Ihan toisella puolen isoa tietä, löytyy kauppakeskus Rocca Al Mare. Siellä on monenmoisia liikkeitä ja muutamia ruokapaikkoja. Kävimme syömässä siellä Zoon jälkeen, Amerikkalaistyylisessä ravintolassa Mack Bar-b-que. Lapsille löytyi ne perus ranskikset nugeteilla, sekä tietenkin pitsaa ja hampparia. Me syötiin pitsa ja pasta, oli kyllä hyvää.

IMG_6162.jpg

Sitten oli vielä n. 4 h aikaa maissa oloon, joten suunnistimme taksilla Vanhaan kaupunkiin hieman pyörimään

IMG_6163.jpg

Kun miehen kanssa olimme yötä Tallinnassa, päätettiin silloin, että tyttöjen kanssa mennään käymään muurilla. Ja niinhän me sitten menimme! Olihan se jännä kokemus, myöskin jotenkin pelottava

IMG_6164.jpg       IMG_6165.jpgIMG_6166.jpg    IMG_6167.jpg

Tämä Hellemannin torni kohoaa Müürivahe-kadun varrella, vanhankaupungin neuletorin vieressä. 1300-luvulla rakennettua tornia on aikojen saatossa käytetty vankilana sekä asevarastona.

Hinnat

Aikuinen 4€ / lapsi 2€ / perhelippu 10€

IMG_6168.jpg

Pakko oli myös ehtiä käymään kahvilla herkuilla :) Täällä Rukis- kahvilassa on tullut kytyä usimminkin, sieltä saa myös syötävää. Nyt kyllä huomasi, että on alkanut Vanhassa kaupungissakin hinnat hilautumaan ylöspäin. Muistan niin sen ajan, kun oli halpaa käydä Tallinnassa syömässä. Edullista se edelleenkin on, mutta ei ihan samoissa luokissa ;)

IMG_6171.jpg

Tyttöjen kanssa valkattiin 3 erilaista leivosta ja mies valkkasi suklaapäällysteisen jonkun pikkuleivoksen. Kahvi, vesi ja hiilihapollinen vesi. Mukaan vielä suklaakakkupala. Taisi olla n. 26€ luokkaa tämä satsi

IMG_6169.jpg    IMG_6170.jpg

 

IMG_6173.jpg   IMG_6172.jpg

Sitten alkoikin olla aika palata jo takaisin laivalle ja kotiapäin

IMG_6174.jpg

Tämä perhe kiittää ja kuittaa!

IMG_6175.jpg

Hieman hintoja mitä meni päivän reissulla:

Tallink city edestakaisin     - 32€ ( lapset kesäaikaan ilmaiseksi aikuisen seurassa) + 30€ takaisinpäin Comfort luokassa Yht. 62€ ( Suosittelen Comfort luokkaa, jossa saa rauhassa ja väljästi istua kotimatkan. Hintaan sisältyy myös pientä naposteltavaa, limuja ja erikoiskahvia koneesta )

Taksi eläintarhaan ja takaisin -  12€ yhteensä

Eläintarhan sisäänpääsy-  20€/ perhelippu

Jätskitötteröt x 3 -  'a 1,50€/ kpl

Ravintola - n. hieman alle 50€ ( 3 x aikuisten ruoka, lasten annos, isot Mojito ja olut, 2 x limut )

Muurillakävely - perhelippu 10€

Kahvila - n. 26€

 

Matka jatkui tämän jälkeen Hämeenlinnaan ja Tampereelle. Niistä toisessa postauksessa ;)