Kovasti perhe on pyydellyt tuoretta pullaa ( viime pullanleivonnasta on vierähtänyt aikaa..), joten eikun toimeen!

Tein tavallisia aina maistuvia korvapuusteja ja Dallaspullia. Ainoa ero oikeaan ohjeeseen siinä oli, että kaapista ei löytynyt maitorahka, joten se puuttuu. Mutta se ei todellakaan makua pahentanut!

Pullataikina:

2,5 dl  maitoa

25 g  hiivaa

1 dl  sokeria

3/4 tl  suolaa

1  muna

2 tl  vaniljasokeria

2 tl  kardemummaa

100 g  margariinia

8-9 dl  vehnäjauhoja


Täyte:

50 g  margariinia

1  muna

0,5 tlk  maitorahkaa     (omasta versiosta jäi siis tämä pois)

0,5 dl  sokeria

1 tl  vaniljasokeria

1 dl  pähkinärouhetta

1 pss  Ekströmin vaniljakastikejauhetta


Valmista pullataikina, eli liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa, mieluiten koneella. Lopuksi lisää pehmeä/sula margariini. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Tällä välin voit valmistella täytettä. Hiero pehmeä margariini sokereiden kanssa. Lisää muna, rahka ja pähkinärouhe. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä, muuten saat ihanasti jämähtäneen kakkusen (mulle ei ole koskaan käynyt näin... ! D).

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy, joka on leveämpi kuin pidempi (miten tämä sanotaan?) Siis itsestäsi pois päin levyä on noin 40 cm. Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä hyvin.

Voitele kananmunalla ja paista 225 lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi.