Muistatteko niitä helppoja herkkuja lapsuudesta, joita äiti teki, tai itse tuli tehtyä? Meillä äiti paisteli aina välillä köyhiä ritareita, jotka nautittiin sokerin kanssa.
Tässä yksi kerta kun kävimme tyttöjen kanssa mummulassa, paisteli mummu meille niitä herkuksi. Silloin ne muistui mieleen, ne unohdetut herkut!

Viime kerralla kaupassa käydessä nappasin kärryihin polakan ajatellen tehdä joku päivä niitä. Nyt päikkäreiltä noustessa teki mieli jotain herkkua kahvin kanssa. Polakka!! Eikun paistelemaan, ja kaikille maistui 😊

Itse nautin ne kerman & mustikkahillon kanssa sekä sokeri-kanelin kanssa. Twistiä ritskuihin toi munamaitoon sekoitettu kaardemumma.

Toinen herkku jonka muistan, oli ihan Pullavasta leikattu siivu ja päälle sivelty voita ja ripoteltu sokeria. Mistälie tullut semmoinen herkku mieleen, mutta ai ai kun oli namia! Yhdenkin kerran muistan kun kaverin kanssa kiipesimme eräälle kalliolle niitä nauttimaan ;)

Mikä oli sinun lapsuuden herkku? Kertoisitko sen minulle 😊

10151976_681528341907265_371043500627078

6   palaa  Polakkaa tai muuta leipää ( kuivahtaneista tulee paremmat )

1-2    kananmunaa

3   dl  maitoa

1  tl    kaardemummaa

Paistamiseen rasvaa tai flora culinessea

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kaardemumma. Vatkaa tasaiseksi. Leikkaa leipäsiivut, kastele ne muna-maitoon molemmin puolin. Kuumenna pannu ja lisää hieman rasvaa, paista siivut molemmin puolin hieman tummahkoiksi. Nauti eri lisukkeiden kanssa :)

 

Oikein hyvää Pääsiäistä!

IMG_4230-normal.jpg