Nappasin tämän ihanan mutakakun ohjeen Suklaapossulta, kiitos siis :)

Kaneliraita tekee ihanan säväyksen kakkuun

10645192_754242534635845_378615171693297

Omenamutakakku
 
n. 22 cm irtopohjavuokaan
 
Aineet:
3 munaa
4 dl sokeria
100 g voita tai leivinmargariinia sulatettuna
3.5 dl omenasosetta
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Kanelia väliin oman maun mukaan
 
 
 
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se huoneenlämpöisen omenasoseen joukkoon. Sekoita rasva-omenasose-seos muna-sokerivaahtoon hyvin, mutta vältä vatkaamasta taikinaan kertynyttä ilmaa pois. Lisää joukkoon vielä vehnäjauhot  ja vaniljasokeri nopeasti sekaan käännellen
 
- Voitele n. 22 cm irtopohjavuoka. Vaihtoehtoisesti voit käyttää umpinaistakin vuokaa. Laita tällöin leivinpaperia vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja tasoita. Sirottele reilusti kanelia päälle ja kaada loput taikinat päälle
 
- Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakku on tarpeeksi kypsä, kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa, mutta kosteutta tarttuu. Anna kakun jäähtyä hyvin ja laita se mielellään jääkaappiin seuraavaan päivään asti

 

10450768_754242507969181_152316186832812