Äitienpäivää vietetään ihan kohta, muutaman päivän päästä!

Tässä pieni vinkki, jos haluaa tehdä säväyksen vaikka normi mansikkakakkuun, ja vain äidille tietenkin :)

Sisäänsä tämä kakku kätkee pehmeän suklaamoussen mansikanpaloilla

IMG_8524.jpg

Mansikkakakku 15 hlölle

( Tämän tein gluteiinittomana )

Pohja

5   munaa

1 3/4  dl  sokeria

2  dl  vehnäjauhoja / glut. jauhoja

½  dl  perunajauhoja

1  tl  leivinjauhetta

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan parissa erässä. SEkoita jauhot joko puhtailla käsillä varovasti tai lastalla varovasti käännellen

- Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja suihkauta vuokasprayta hieman reunoille

- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. ÄLÄ avaa uuninluukkua ensimmäisen 30 min aikana, jottei pohja lässähdä. KOkeile kypsyyttä puutikulla. JOs taikinaa ei tartu tikkuun, on pohja valmis

- Kumoa hieman jäähtynyt pohja nurinpäin. Leikkaa kolmeen kun on kokonaan jäähtynyt, mielellään jääkaappikylmänä

 

Suklaamousse

2,5  dl  flora vispiä

2  dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200  g  fazerin maitosuklaata sulatettuna

n. 2  dl  tuoreita mansikanpaloja

-Vatkaa vaniljakastike ja kerma eri kipoissa vaahdoiksi. Yhdistä, mutta jätä vajaa desi vatkattua vaniljakastiketta syrjään kakun päällistä varten!

- Lisää sulatettu suklaa jäähtyneenä joukkoon kokoajan sekoittaen

 

Kakun kokoaminen, kostutettu Marlin mustikkakastikkeella

- Laita yksi osa kakusta tarjoilualuselle, kierrä ympärille reunakalvoa halutessasi

- KOstuta mustikkakastikkeella ( johon on sekoitettu hieman vettä). Kaada puolet täytteestä ja tasoita. LIsää puolet mansikanpaloista. Laita toinen kakkulevy päälle ja toista sama . Laita täytetty kakku jääkaappiin jähmettymään. Mielellään seuraavaan päivään asti, tai anna muutaman tunnin olla ainakin

- Levitä kakun päälle syrjään otettu vaniljakastike. ASettele siivutetut mansikat haluamallasi tavalla päälle, jätä reunoihin pursotusvara

Koristelu

Tarvitset 2,5 dl  flora vispiä ja haluamaasi pastaväriä, muutaman coktailtikun ja pursotuspussin haluamallasi tyllalla

IMG_8532.jpg

- Laita pursotuspussi kuntoon. Ota coktailtikkuun väriä ja vedä sillä pussin sisäpuolelle kolme viirua

IMG_8535.jpg  IMG_8537.jpgIMG_8536.jpg

- Laita kermavaahtoa pussiin, älä ihan kärkeen asti jotta väri tarttuisi heti alusta asti

IMG_8538.jpg  IMG_8539.jpg

- Valmis pursotettavaksi. Alla esimerkki pursotetusta kermasta munkkien väliin

IMG_8540.jpgIMG_8547.jpg