Pöydällä nökötti jo jokuaika sitten tehty makeanpiirakan pohja. Olimme menossa tässä yksi ilta äidilleni, niin ajattelin pikaisesti täyttää sen ja viedä kahvin kanssa nautittavaksi. Jääkaapissa oli myös jo valmiiksi kylmettynyttä suklaakermaa, joka nopsaa vatkaten vatkautui herkkukermaksi.
Pohja
150 g vehnäjauhoja
75 g sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
-----------------------------------------------
Vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää maitoa
---------------------------------------------
Suklaakerma
( yhteen piirakkaan riittää ½ annos tätä )
250 g tummaa suklaata ( käytin maito- ja tummaasuklaata )
3 dl vispikermaa
- Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata sekoittaen tasaiseksi. Viilennä ihan kylmäksi. Vatkaa kylmänä
- Sekaan voit löräyttää vielä 2 rkl esim. kirsikkasiirappia tms. Tuo mukavasti lisämakua kermaan
--------------------------------------------------
- Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Paloittele voi ja nypi se jauhojen joukkoon
- Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, tai kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaseksi ja nosta vuoan päälle. Pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla
- Paista pohjaa 185 asteessa uunissa n.15min, kunnes on kauniin ruskea
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle jotakin mielihilloasi. Itse käytin, yllätys!, mansikka-raparperihilloa
- Vatkaa vaniljakreemijauhe ja maito 5min. sähkövatkaimella. Anna jähmettyä kylmässä. Levitä hillon päälle
- Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja pursottele piirakan päälle
- Voit koristella marjoilla esim. Sillä hetkellä niitä ei ollut, joten tällä mentiin!
Mutta maistui kyllä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.