sunnuntai, 23. huhtikuu 2017
1 iso leipä, 20-24 palaa:
Leipä:
3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
25g tuoretta hiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
Päälle:
½ dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia
hieman mustapippuria
1 pieni punasipuli
rosmariinia
sormisuolaa + oliiviöljyä
- Lämmitä vesi sormenlämpöiseksi. Kaada isoon kulhoon ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita myös oliiviöljy, hunaja ja suola sekaan. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Jatka taikinan vaivaamista vielä kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan on hyvä olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia
- Laita 23 x 33cm kokoiseen vuokaan leivinpaperia. Voitele koko vuoka runsaalla määrällä oliiviöljyä
- Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan jauhoitetuin sormin. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia
- Sekoita ½ dl oliiviöljyä hienonnetun timjamin kanssa, murskaa valkosipulinkynnet joukkoon ja lisää 1 tl sitruunamehua, sekoita ja mausta mustapippurilla. Viipaloi punasipuli. Laita uuni lämpenemään 250 C
- Paina pieniä kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella. Voitele koko leipä oliiviöljysekoituksella. Ripottele päälle sipuli, rosmariinia ja runsaasti sormisuolaa
- Paista leipää uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, kunnes leipä on saanut hienon värin. Ota uunista ja voitele heti oliiviöljyllä niin leipä saa hienon pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.