Näin se vuosi vaihtui ja aloitettiin alusta, tammikuu saapui!
Jo viime vuodesta ( siis edellisvuodesta..hmm... ) on ollut mielessä kakku, mikä mukailisi tätä pähkinäistä konvehtia, Ferrero Rocheria. Nyt ajattelin toteuttaa sen kun olimme viettämässä vuodenvaihdetta kaveriperheen kanssa.
Itse en suklaan ystävä ole, kuin pienen himppasen, joten olin muiden "armoilla" täysin kakkua maistellessa ja kuullessani palautetta :D
TYttö rakasti kakkua, tykkäsi siis kovasti ( ja hän kyllä kertoo, jos ei miellytä). Myös mies oli samaa mieltä, kakku kuulema mukaili kivasti konvehtia mikä olikin se pointti. Myös kavereilta sain hyvää palautetta. Aina sitä vaan jotenkin jännää, että tykätäänkö vai ei..
Kakku koostui hasselpähkinä-vaniljakakkupohjasta, hasselpähkinäisestä moussesta, vaniljaisesta kremasta ja suklaa ganachesta. Kakku oli mitoitettu n. 12-15 hengelle
Hasselpähkinäinen kakkupohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
vaniljaa myllystä
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g hasselpähkinöitä
- Paahda pähkinöitä pannulla hetki, niin että saavat paahteisuutta. Jauha hienoksi
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
- Vatkaa munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kipossa kuivat aineet ja sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Pähkinöistä jää hieman "roskaa" siivilään, jätä nämä syrjään
- Sekoita varovasti nuolijalla ainekset sekaisin
- Pingota leivinpaperi 18 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, suihkauta vuokasprayta reunoille tai voitele. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min tai kunnes pohja on kypsä. Kokeile puutikulla kypsyyttä, mutta ÄLÄ avaa uuninluukkua ensimmäisen 30 min aikana. Pohja saattaa lässähtää
- Anna kypsän pohjan jäähtyä vuoassa ja irrota se jäähtyneenä. Leikkaa kolmeen osaan
Hasselpähkinämousse
6 dl kermaa
1 prk mascarponea
400 g (purkki) hasselpähkinälevitettä ( ostin Lidlistä ) MUTTA jätä reilu rkl syrjään
100 g tummaa suklaata
4 liivatetta + hieman vettä
Hasselpähkinäjauheen "roskat"
- Vatkaa kerma kovaksi. Pehmennä toisessa kulhossa mascarpone ja lisää kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää hasselpähkinälevite ja sekoita tasaiseksi nuolijalla
- Sulata suklaa ja jäähdytä hieman. Lisää mousseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää "roskat"
- Pehmennä liivatteita 5min kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet veteen. Lisää mousseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku ja laita kylmään jähmettymään useaksi tunniksi/yön yli
Kuorrute
3½ dl kermaa
½ prk vaniljatuorejuustoa
2 rkl vanilja tomusokeria
reilu rkl hasselpähkinälevitettä
9-10 Ferrero Rocher konvehtia
- Vatkaa kerma ja lisää pehmennetty tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Ota 1/3 syrjään
- Päällystä jähmettynyt kakku
- Sekoita lopun kerman joukkoon levite ja pursottele kakun päälle haluamallasi tavalla jalaita konvehti pursotuskekojen päälle
- Tee suklaa ganache ja valuta päälle
Suklaa ganache
70 ml kuohukermaa
70 g tummaasuklaata
hieman glukoosisiirappia/ nokare voita
- Kuumenna kerma ja sulata sekaan suklaa, lisää glukoosi/ voi. Anna jäähtyä tarpeeksi, mutta niin että pysyy valuvana
- Kaada varovasti kylmän kakun päälle ja valuttele pursotusten välistä reunoille
Ihanaista Vuotta 2018 kaikille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.