Tämä lähti rippijuhliin viime sunnuntaina  ( värit huonot kamerasta johtuen, ei oikeasti harmaa tuo päällinen...)

Tämä kakku oli n. 25 hengelle, joten tein ohjeen kaksinkertaisena

 

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita

Sulata voi, murenna keksit ja sekoita ne keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan muotoinen leivinpaperi ja taputtele hellästi keksi-voiseos vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • vähän sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n.10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto. Sulata liivate tilkassa kuumaa vettä. Lisää liivate valkosuklaan ja tuorejuuston sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Lisää seokseen kermavaahto + hieman sokeria.  Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Mansikkatäyte:

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • n. ½ dl sokeria
  • 3 dl mansikoita soseena
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta
  • (1 limen kuori + hieman mehua)

Laita liivatteet likoamaan n. 10 min. Soseuta mansikat (jos käytät pakastemansikoita, niistä kannattaa valuttaa ylimääräistä nestettä pois) ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja mansíkkasose. Sulata liivatteet tilkkaan mansikkamehua tai vettä. Lisää liivate tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen. Jos haluat mausta raastetulla limen kuorella + tilkalla mehua. Tarkista maku, kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.