Kuopuksemme 2-v synttäreitä juhlittiin viikonloppuna ja kaikenmaailman herkkuja tuli tehtyä! Yhtenä nämä herkut, jotka onnistuu joskus ja joskus ei..Itselläni ne on yleensä onnistunut ;)

IMG_4060-normal.jpg

Kahvimacaronit  16 kpl

1,75 dl mantelijauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 isoa kananmunanvalkuaista
½ dl hienoasokeria
1 rkl kevyesti murskattuja sokerikiteitä
        (Käytin ruokokidesokeria)

Täyte
½ dl tuorejuustoa
2 rkl suolatonta pehmeää voita
2 tl vahvaa kylmää mustaa kahvia  

( tein normi kahvia, johon sekoitin 2 tl espressojauhetta)

2,5 dl tomusokeria siivilöitynä

- Kaada mantelijauhe, pikakahvijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja sekoita noin 15 sekuntia, kunnes seos on hienoa ja tomuista. Siivilöi seos kulhoon ison siivilän läpi. Heitä siivilään jäävät mantelipalat pois.

- Vatkaa munanvalkuaiset  kovaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Vatkaa vähitellen sekaan hienosokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkia.

-Kääntele manteliseosta kolmasosa kerrallaan lastalla tai nuolijalla marenkiin. Kun kaikki kuivat aineet on sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä, kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa.
 Lopulta taikinan pitäisi olla tasaista ja kiiltävää ja sen tulisi valua nuolijasta paksuna nauhana, jonka jättämä jälki kestää noin 30 sekuntia ennen kuin tasoittuu.

- Levitä leivinpaperiarkki kahdelle uunipellille. Kaada taikina isoon pursotinpussiin, jossa on1 cm:n terä. Pursota leivinpaperille pyöreitä 3 cm:n nokareita riittävän kauas toisistaan. Jos haluat isoja macaroneja, pursota 7 cm:n nokareita. Jos haluat pieniä, pursota 2 cm:n nokareita.

-  Kopauta uunipellin pohjaa napakasti kämmenellä tai näpäytä peltiä työtasoon, jotta ilmakuplat rikkoutuvat ja taikinan piikit ja nystyt tasoittuvat. Kopauttaminen auttaa myös röpelöreunan (ranskaksi pied, 'jalka') muodostumista paistovaiheessa. Jos taikinassa näkyy vielä huippuja, voit tasoittaa ne varovasti kostutetulla sormenpäällä. Ripottele päälle sokerikiteet.

- Jätä pikkuleivät huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, jotta niiden pinta kuivuu ja aavistuksen verran kovettuu. Sen jälkeen sormeen ei pitäisi tarttua taikinaa, jos kosketat pintaa varovasti.

-  Paista pikkuleivät pellillinen kerrallaan 150 asteessa. Tarkista 5-6 minuutin kuluttua. Jos pikkuleivät ovat ruskistuneet liikaa, vähennä hiukan uunin lämpötilaa. Paistoaika on 10-15 minuuttia uunista riippuen, joten tarkista uudestaan 10 minuutin päästä. Pikkuleivät ovat valmiita, kun niissä on rapea kuori ja kun röpelöreunainen pohja ei hylly nostattaessa paistoksia varovasti leivinpaperilta. Jos pohjat ovat vielä pehmeitä tai tahmeita, nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, mutta jätä luukku raolleen.

- Anna pikkuleipien jäähtyä uunipellillä 10 minuuttia. Irrota ne varovasti leivinpaperista. Nosta ne ritilälle jäähtymään täysin.

TÄYTTEEN VALMISTUS:
Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä täytettä yhdelle pikkuleivälle ja paina päälle toinen.

 

IMG_4046-normal.jpg

Mansikkamacaronit

1,75 dl mantelijauhetta
2,5 dl mansikkatomusokeria
2 isoa kananmunanvalkuaista
½ dl hienoasokeria

vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Valmista kuten edellisessä ohjeessa. Värjää massaa vain vielä enemmän pinkimmäksi loppuvaiheessa, mielesi mukaan.  Pyöräytä hammastikulla väriä kevyesti nokareiden päälle.

Täyte

4   rkl   suolatonta voita /normi voita

0,5 tl    vaniljauutetta ( itsellä ei semmoista ollut, joten laitoin 2 tl vaniljasokeria ja loraus vaniljasiirappia)

2,5 dl   tomusokeria siivilöitynä

4           mansikkaa pieneksi pilkottuna

Vatkaa voi ja vaniljauute kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen joukkoon tomusokeri, kunnes seos on tasaista ja pehmeää. Kääntele joukkoon mansikat. Levitä/pursota täyte pikkuleiville.

* Tätä täytettä tuli ihan syötyä semmoisenaankin, oi nam! *

IMG_4049-normal.jpg

Kolmannet macaronit oli suoraan valmisjauheesta, jonka sain Sly26 kierroksen pariltani maaliskuun paketista.

Jostain syystä, vaikka täysin ICA pakkauksen mukaan teinkin, ei ne onnistuneet. Tuli kuitenkin syötyä.

IMG_4055-normal.jpg