Luumua, mustikkaa ja puolukkaa..Pakkanen pursuaa, jotain muuta olisi tehtävä.

Pitkään on ollut tarkoitus tehdä mustikka curdia, mutta aina jäänyt.

Sain elokuun sly paketissani ohjeet sopivasti mustikka- ja puolukka curdeihin. (Olen valitettavasti laittanut jonnekkin erityiseen jemmaan saamani ohjeet, kun en löydä niitä.. :/ )  Ja olihan niitä tehtävä nyt! Sain myös naapuriltani paljon luumuja, joista keittelin luumuhilloa. En ole koskaan pitänyt luumuista kuin tuoreena, mutta tämä hillo on hyvää! Saapahan kerrankin joulutorttuihin hyvää luumuhilloa :D

12079223_944156595644437_620259096763842

Mustikka curd / Puolukka curd

2 dl mustikkasosetta / puolukkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

- Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella

- Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa

- Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä

 

* Puolukkacurdiin sopii sekaan myös kardemumma, suosittelen kokeilemaan!

 

Luumuhillo

1 kg (1 ½ l) luumuja tai kriikunoita
1 dl vettä
½ sitruunan mehu
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kanelia halutessasi
(tilkka jaloviinaa tai konjakkia)

- Huuhdo kriikunat tai luumut. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunoita tai luumuja siinä noin 20 minuuttia

-  Painele kriikunat tai luumut siivilän läpi. Siirrä siemenetön seos kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja sitruunamehu ja halutessasi tilkka alkoholia. Voit lisätä myös hieman kanelia

- Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois ja jaa marmeladi puhtaisiin lasitölkkeihin

12011270_937560922970671_139191155196111