Tein viime viikonlopuksipyydettynä erään nuoren herran rippijuhliin näitä ihania pikkuleipiä.

Tein kolmella eri muodolla ja kahdella eri reseptillä ( tulipa kokeiltua ja verrattua  ;)  ) Pyöreissä ja lusikkapikkuleivissä oli muistaakseni vadelmahilloa välissä ja pisaranmallisissa mansikkahilloa. Hieman koristeltu sulalla suklaalla.

Näissä välissä siis vadelmahilloa ja on eri reseptillä tehty kuin pisara- ja pyöreän malliset.

Tässä molemmat reseptit:

1. Resepti
200     g voita

1 1/4   dl sokeria

1             muna

4        dl vehnäjauhoja

1        tl leivinjauhoja

-Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoitetut kuiva-aineet  varovasti sekoittaen. Kaulitse taikina ja ota muotilla pikkuleivät pellille.

- Paista  185 astetta n. 8-10 min. Täytä marmeladilla ja paina kansi kiinni. Pyörittele siro hienosokerissa tai sirottele tomusokeria päälle.

 

2. Resepti

200    g   margariinia/voita

1 1/2  dl    sokeria

2        tl    vaniljasokeria   ( käytin bourbon vaniljasokeria)

1        tl    soodaa

4        dl   vehnäjauhoja

- Sulata margariini kattilassa, kiehauta. Vaahdon laskeuduttua, kaada kulhoon ja sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä.

- Lisää muut ainekset ja muovaa taikina lusikkaleiviksi. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa vaaleiksi.

- Jäähdytttyä, sivele hilloa tms. väliin.

 

Molemmat olivat hyvän makuisia kyllä. Lusikkaleipiin soveltui paremmin kakkos resepti, koska taikina irtosi paljon paremmin silloin lusikasta kuin ensimmäinen taikina.