Ristiäisiin tein pullahiiren ohjeen mukaan tätä suolaista herkkua. Ja kovasti sai kehuja


 

(n.15 hlölle)

1 pkt ruis-paahtoleipää

kasvislientä

Täyte:

1/3 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

1 prk feta-juustoa

1/2 kurkku

2 prk Kreikkalainenvalkosipuli-tuorejuustoa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g maitorahkaa

200g kermaviiliä

150g creme fraishea

mustapippuria

hieman suolaa

kuorrutus:

2 dl kermavaahtoa

100g maustamatonta tuorejuustoa

pisaratomaatteja

kurkkua

herneenpersoja

 

Raasta kurkku ja lisää siihen ripaus suolaa. Kaada kurkkuraasta siivilään ja anna valua. Purista vielä lopuksi ylimääräinen vesi pois. Pilko tomaatit ja murskaa feta tai laita molemmat tehosekoittimeen ja hienonna. Laita joukkoon loput ainekset ja sekoita hyvin.

Lado leipiä pyöreän reunuksen sisälle ja kostuta kasvisliemellä (itse käytän pullasutia tähän). Levitä täytetteestä n. 1/3 osa. Lado seuraava leipäkerros, niin että leipien reunat ovat eri kohdissa kuin edellisessä kerroksessa. Kostuta, täytä ja tee vielä yksi kerros samaan tapaan. Lopuksi leipä kerros ja kostutus. Laita leivinpaperi kakun päälle sekä pieni paino ja näiden päälle folio. Anna tekeytyä seuraavaan päivään. Irroita kakku veitsen avulla reunuksesta ja kuorruta sekä koristele kakku.

Itse tein tämän 1 1/2 kertaisena niin riitti reilulle 20 hengelle

Ja pieni gluteiiniton versio