Tämän herkun nappasin Kinuskikissan resepteistä, omannäköisin koristein ja pienellä muutoksella

IMG_3645-normal.jpg

Pohja:
180 g digestive-keksejä
20 g kuivattuja mansikoita ( -> Itse laitoin kuivattuja marjoja -sekoitusta)
75 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
6 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa

* LISÄSIN ITSE vielä 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta*

Valkosuklaakerros:
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Mansikkakerros:
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g mansikoita
¾ dl sokeria
½ dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Voit sivellä sisäreunaan myös kevyesti ruokaöljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.

Hienonna digestive-keksit ja kuivatut mansikat/ marjat  tehosekoittimessa.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksi-mansikkamurska. Levitä seos vuoan pohjalle.

Vaahdota kuohukerma ja erikseen vaniljakastike. Sekoita kerma ja vaniljakastike.  Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä.

Kakun päällä vispikermaa maustettuna lemoncurdilla sekä kuivattuja marjoja ja mini macaronseja

IMG_3659-normal.jpg