Tämä kakku lähti Maisa- kakun matkassa. Myös 15 hengen, välissä mansikka- ja sitruunamousset
Sitruunamousse
Lemon curd
2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita
Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.
Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Mansikkamousse
150 g mansikoita soseutettuna
2½ dl flora vispiä
½ prk rahkaa/ vaniljarahkaa
1/3 dl vaniljakreemijauhetta
2 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen. Anna liota 5 min.
Vatkaa kerma , lisää rahka ja mansikkasose ( jätä pari ruokalusikallista syrjään.
Kuumenna pieni osa mansikkasosetta kiehuvaksi mikrossa. Lisää sekoittaen kokoajan liivatteet.
Lisää kokoajan sekoittaen liivateseos mansikka-kermaseokseen. Lisää vaniljakreemijauhe. Tarvittaessa oman maun mukaan vielä sokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.