Uutena vuotena tarvitsee tietenkin olla myös jotain makeaa herkkua, ja mikä sen parempaa kuin kokeilla jotain uutta taas !

Idean nappasin Kinuskikissalta, hieman vain muunneltuna

IMG_6889.jpg

Pohja:
340 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Piparkakkutäyte:
6 liivatelehteä
4 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl tomusokeria
300 g piparkakkurahkaa
5 valkuaista
½ dl sitruunamehua
¼ dl vettä

Kinuskikiille:
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 ¼ dl fariinisokeria

Päälle flora vispiä vatkattuna  ja pursotettuna sekä sulatettua valkosuklaata

 

- Sivele reunavuoan sisäreunoille öljyä ja asettele tarjoilualuselle

- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi kattilassa / käytä juoksevaa margariinia ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkurahka. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa

- Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia

- Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia

-  Irrota kakku ensin vuoan reunasta veitsellä. Nosta sitten reunus kakun ympäriltä.

Spritsaa sulatetulla valkosuklaalla ( voit värjätä halutessasi) päälle ja pursota kermaa pyöreällä tyllalla reunoille