Pienelle pikku-tytölle ensimmäiseen juhlaan lähti vaaleanpunainen unelma.

Kakku oli 15h ja täysin maidoton. Kaakaopohjalla oleva kakku sisälsi vadelma -ja sitruunamousset.

IMG_7672.jpg

IMG_7670.jpg

5 munan kaakaokakkupohja , 20 cm vuoka

5            kananmunaa

1 3/4  dl  sokeria

2       dl   vehnäjauhoja

½      dl   perunajauhoja

½      dl   kaakaojauhetta

1       tl    leivinjauhetta

2      rkl   suklaasirappia  ( ei välttämätön)

- Lämmitä uuni 175 asteeseen

- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi

- Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Sekoita nostellen lastalla tai puhtaalla kädellä, jotta jauhot sekoittuvat mutta ilmavuus ei lässähdä

- Sekoita vielä siirappi joukkoon

- Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan ja sipaise öljyä reunoille tai käytä vuokasprayta

- Kaada taikina vuokaan ja paista 40-50 min. Tarkasta kypsyys kakkutikulla/ puutikulla. ÄLÄ avaa uuninluukkua ensimmäiseen 30 minuuttiin, muuten voi kakku lässähtää

- Kumoa hieman jäähtynyt pohja ritilänpäälle ja leikkaa kolmeen osaan

 

Sitruunamousse

1,5  dl  gogreen -kasvispohjaista vispiä (20 %)
2   dl  Sunnuntai-kasvirasvavispiä (5%)
2tl vaniljasokeria
3-4rkl lemon curdia ( Omatekoista, maidotonta , ohje täällä )
½dl sitruunamehua
4liivatelehteä
sokeria tarvittaessa oman maun mukaan
 
- Liuota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu mikrossa ja lisää liivatteet sekoittaen siihen
- Vatkaa vispit ja lisää sokeri ja lemon curd. Sekoita tasaiseksi
- Lisää liivatemehu ohuena nauhana seokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten hiljakseen. Sekoita hyvin. Voit lisätä sokeria tarvittaessa oman maun mukaan.

 

Vadelmatäyte

1,5  dl kasvipohjaista vispiä

2  dl  Sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

130 g  soseutettuja vadelmia

2  tl vaniljasokeria

4  liivatelehteä ja tilkka vettä tai hieman soseutettuja vadelmia

- Valmista samoin kuin yllä oleva mousse

 

- Täytä kakku mousseilla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi/ yön yli jähmettymään

IMG_7647.jpg

- Päällystä kakku esim. sitruunamoussella ( jota minulla jäi ainakin yli ) tai kermalla tai erilaisilla kreemeillä

IMG_7648.jpg

- Kauli sokerimassa ohkaiseksi levyksi, joka on kakkua isompi

IMG_7649.jpg

- Nosta massa kakun päälle varovasti ja tasoittele päältä ensin

-Jaa reunoille syntyvät vekit tasaisesti. Ota toisella kädellä kiinni levyn alareunasta ja venytä sitä ulospäin kakun pinnasta. Paina massaa samalla toisella kädellä kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Etene näin kakun ympäri. Paina alareuna lopuksi kämmensyrjällä tiiviisti kakkulautasta vasten. Voit käyttää myös apuna tähän tarkoitettua tasoitinta

IMG_7650.jpg

-Koristele

IMG_7671.jpg

IMG_7673.jpg     IMG_7675.jpg

IMG_7674.jpg

IMG_7677.jpg