Ihanaa täytettä, mehevä pohja ja päällä valuu jotain...superherkkua! Olenkohan tehnyt muutaman alastoman kakun, nyt sain tehdä pitkästä aikaa!

Sankari ei osannut päättää lemppari -autojen välillä, joten mahtuihan ne molemmat sitten sinne :

Paloauto ja roska-auto :)

12049207_938050282921735_863886503389152

Toiveena oli vadelma-mascarponemousse mehevällä mutakakkupohjalla.

Pohjan tein monesti tekemälläni suklaakakkupohjalla, mutta jätin "raaemmaksi" kuin yleensä. Silloin siitä tuli aivan ihana mutakakkupohja

Suklaakakkupohja  ( n. 24 cm vuoka)

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset

- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen

- Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola

- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten

- Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä

- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen


Vadelma-mascarponemousse

( Molempaan väliin )

400 g  pakastevadelmia

7  dl  vispikermaa

300  g  mascarponea

50-70 g  tuorejuustoa

6  liivatetta

½  dl  vaniljakreemijauhetta

4  rkl  vadelmamehua/mehua

Tuoreita/jäisiä (kotimaisia) vadelmia

- Kiehauta vadelma ( jos ulkomaisia) ja soseuta ne. Anna jäähtyä

-Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään

- Vatkaa kerma ja lisää sekaan pehmennetty mascarpona ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää soseutetut vadelmat ja vaniljakreemijauhe

- Kuumenna mehu ja sulata liivatteet sinne koko ajan sekoittaen. Lisää jäähtyneenä täytteeseen koko ajan täytettä vatkaten

- Täytä kakku ja upota joka kumpaankin kerrokseen moussen sekaan tuoreita/jäisiä kokonaisia vadelmia

- Hyydytä kakku useampi tunti, mielellään yön yli

11181819_938050319588398_518274316116742

Suklaaganache

150  g  tummaa suklaata

0,75  dl  kermaa

1  rkl  voita

- Kuumenna kerma kiehuvaksi, varo keittämistä. Nosta liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Hämmennä niin kauan että suklaa sulaa

- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi

- Anna jäähtyä hyvin ja valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Voit avittaa levitystä kuumalla palettiveitsellä ja näin myös säädellä kuinka haluat suklaan valuvan reunoilta


12004759_938050292921734_29965675431218112049210_938050306255066_920291270303789