Nämä herkulliset ja mehevät muffinit teet kädenkäänteessä, ilman vatkaamista ja yhdellä kulholla. Marjat voit korvata jollain muulla marjalla, esim. mustikalla tai mansikalla

image.jpg

Vadelmamuffinit      (n. 12 kpl isoja/ 24 mini )
 

3½  dl  vehnäjauhoja / glut. jauhoja

1½  dl  sokeria + ½ dl vaniljasokeria

2  tl      leivinjauetta

1    dl   sulatettua margariinia

1    dl   kermaa

2          kananmunaa

2   dl    vadelmia

1   dl    punaherukoita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon, sekoita
- Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini, kerma ja kananmunat, sekoita hyvin
- Lisää viimeisenä jäiset vadelmat ja punaherukat ja sekoita ne varovasti taikinan sekaan, varo vadelmien hajoamista
- Jaa taikina muffinssivuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla (hammastikku tai cocktailtikku), kun muffinit alkavat näyttää hyviltä

Valkosuklaakuorrute

2  dl   vispikermaa

50  g  sitruunatuorejuustoa

70  g   valkosuklaata

- Sulata vesihauteessa suklaa

- Vaahdota kerma. Lisää notkistettu tuorejuusto ja sula suklaa koko ajan sekoittaen

- Pursota mufinien päälle