Huhuuuuu! Halloweenia on ihmiset jo juhlineet, lauantaina on Pyhäinpäivä. Silloin olisi tarkoitus järjestää lasten Halloweenjuhlat taas!

Näillä haamuilla aloitellaan herkkujen teko :)

IMG_9983.jpg

N. 30 kpl haamuja
 
3       kananmunan valkuaista
2  dl  erikoishienoa sokeria
1  tl    vaniljasokeria
muutama tippa makuaromia
50  g  tummaa suklaata
 

- Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen

- Erottele valkuaiset kananmunista varovasti. Keltuaista ei saa yhtään joutua valkuaisten joukkoon. Varmista, että kulho ja vispilät ovat puhtaat ja kuivat

- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Lisää haluamaasi makuaromia ja sekoita

- Kääntele joukkoon vaniljasokeri

- Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla tai leikkaa pussin kulma auki

- Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja asettele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Pursota marenkia suklaapalojen päälle, niin että suklaapalat peittyvät

- Paista marenkeja uunin keskitasolla noin tunnin ajan ja laita sitten uuni pois päältä ja jätä marengit uunin jälkilämpöön, kunnes uuni on jäähtynyt

- Sulata pari palaa suklaata varovasti mikrossa ja tee kummituksille silmät suklaasta esimerkiksi cocktail-tikun avulla. Voit myös käyttää nomparelleja silminä

- Säilytä valmiit marengit kannella peitettynä rasiassa huoneenlämmössä

IMG_9982.jpg