Joulun aikaan kun on Ruotsissa tullut käytyä, on kaikkialla siellä näkynyt näitä heidän herkkuja. Lucianpullia. Kerran tuli ostettuakin kun ovat niin herkullisen näköisiä. Nyt päätin itse tehdä niitä kun sahramiakin olen hamstrannut Tallinnan puolelta ( on muuten halvempaa siellä ;)  )

Näillä on ihana herkutella näin Lucian- päivänä

IMG_0891.jpg

200  g  margariinia
½     g   sahramia
5     dl   punaista maitoa
50   g    hiivaa
1     dl    sokeria
½     tl    suolaa
1            kananmuna
16-17 dl  vehnäjauhoja
 

 

Voiteluun kananmuna ja koristeeksi rusinoita

 

- Sulata rasva ja lisää sahrami ja maito joukkoon. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37 °C)

- Murenna hiiva joukkoon. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista

- Kohota taikinaa leivinliinan alla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaisen kokoinen ( itse laitan aina mikroon kohoamaan, koska siellä nousee nopeammin )

IMG_0896.jpg

- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Kohota luciapullia pellillä liinan alla

- Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia

IMG_0895.jpg

Huom! Liota rusinoita hetki vedessä, jolloin rusinat eivät pala niin helposti uunissa

IMG_0892.jpg

Tästä taikinasta tein puolet näitä Lussekattereita ja toisen puoliskon jaoin ja tein piparisia pullia

 

Pyöritelty pulliksi ja päälle raaka pipari

IMG_0887.jpg

Kaulittu levyksi pullataikina sekä piparitaikina. Piparitaikina pullataikinan päälle ja rullaa tiukalle rullalle. Leikkaa paloja

IMG_0893.jpg

Päälle valuteltu vielä tomusokeri-vesiseoksesta tehty kuorrute

IMG_0889.jpg

Ihanaista Lucian- päivää!