Kasvikset kunniaan, vaikka kakun muodossa :D

Porkkanakakku on herkkua, mutta nyt tuli hieman toisenlainen herkkukakku tehtyä. Kakku saa makunsa ja mehukkuutensa palsternakasta, omenasta ja hasselpähkinöistä.

IMG_7264.jpg

Pohja:

350   g   palsternakkaa

1              omena

1               appelsiini

1      dl      hasselpähkinää

175  g       voita

2 3/3 dl     ruokosokeria

1        dl     hasselpähkinäsiirappia

3 3/4  dl    vehnäjauhoja

2½     tl      leivinjauhetta

2        tl      inkivääriä

3                kananmunaa

Täyte:

250    g     mascarponea

½       dl     vaahterasiirappia

Koristeeksi tomusokeria

- Kuori ja raasta palsternakka ja omena. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu

- Paahda pähkinöitä pannulla, mutta varo polttamasta. Rouhi pieneksi

- Sulata voi, sokeri ja  siirappi kattilassa. Jäähdytä

- Sekoita kuivat aineet keskenään

- Vatkaa munat voi sokeriseokseen ja lisää kuivataineet. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon raasteet, appelsiininkuoret sekä -mehu ja pähkinärouhe

- Kaada taikina voideltuun 24cm irtipohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50 min

- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja halkaise

- Vatkaa mascarpone ja siirappi kuohkeaksi ja levitä kakun väliin. Hunnuta tomusokerilla

IMG_7267.jpg   IMG_7268.jpg

Kakku maustuu vain paremmin, jos annat sen olla yön yli ainakin jääkaapissa, miksei kaksikin. Ja ei muuta kuin ääntä kohden!

IMG_7266.jpg

- Ohjeen olen napannut vanhemmasta Maku -lehdestä tehden hiema muutamia muunnoksia siihen